Építkezzen szendvicspanel használatával, azaz a könnyűszerkezetes épületek előnyei!

Szendvicspanel épület - HungaroMetal
Szendvicspanel épületek előnyei

A könnyűszerkezetes házaknak régóta nagy hagyománya van Amerikában, de az utóbbi években itthon is egyre gyakrabban találkozhatunk ilyen szerkezetű házakkal. Népszerűségét elsősorban könnyűszerkezetes szendvicspanel használatának köszönheti, mellyel egyszerűsödik az építési folyamat.

A könnyűszerkezetes házak úgynevezett szendvicspanel elemekből épülnek fel, melyek az előregyártásnak köszönhetően azonnal felhasználhatók egy ilyen típusú ház felépítésének kapcsán. A könnyűszerkezetes szendvicspanelek első látásra nem tűnnek túl hosszú távú megoldásnak, ez pedig tévhit, ugyanis az egyszerűség ellenére masszív tartással rendelkeznek. A könnyűszerkezetes szendvicspaneleknek köszönhetően nemcsak a helyszínen lehet összeállítani kisebb házakat, garázsokat, hanem már a gyártósorról kész állapotban, megfelelő méretekkel kerülhetnek ki, és így kerülnek szállításra. Ezek a típusú épületek így gyorsan felépíthetők, és jóval olcsóbbak hozzá az építési anyagok. A könnyűszerkezetes szendvicspanelből jóval kevesebb mennyiség szükséges egy ház felépítéséhez, mintha téglaépületben gondolkoznánk.

Szendvicspanel - Hungarometal
Szendvicspanel – Hungarometal

Miért szendvicspanel?

Manapság egyre jobban elterjedt a könnyűszerkezetes épületek kivitelezése, melyek tekintetében a szendvicspanelről, mint alapanyagról beszélhetünk, mely számos remek tulajdonsággal bír.

Segítségével a szigetelés megoldható egy elemmel, nem szükséges külön szigetelést alkalmazni.

Ráadásul a szakhatóságok által kérvényezett hőszigetelési képesség, hangszigetelő képesség vagy a tűzterjedési határérték igazolásához csak egy termék teljesítményigazolása szükséges.

A szendvicspanel között általában négy típussal találkozhatunk, illetve négyféle szigetelőanyaggal. PUR – poliuretán, PIR – poliisocianurát és végül MW – ásványgyapot. Mindegyiknek megvan a maga előnye meg hátránya, felhasználási terület szerint választhatjuk az optimálist.

A szendvicspanel és a hőszigetelés

Napjainkban egyre többet hallunk hőszigetelés fontosságáról. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a hőszigetelt épületek energiaigénye sokkal kevesebb és ezzel jelentősen hozzájárulhatunk a klímaváltozás lassításához. A szendvicspanel a könnyűszerkezetes épületek egyik fő alkotóeleme, amely nem csak a teherbírását, hanem a hőszigetelését tekintve is kiváló.

Ha a könnyűszerkezetes épületek alapanyagként szendvicspaneleket használunk, azzal sok energiát lehet megspórolni, különösen, ha a helyiséget fűteni, illetve nyáron hűteni kell. Ez az anyagiakat tekintve nagy előny, de nem szabad megfeledkezni a környezetvédelmi hatásról sem. A szendvicspanel másik nagy előnye, hogy nagy teherbírású, strapabíró és hosszú élettartamú.

Ha könnyűszerkezetes épületre vágyik, a szendvicspanelben nem csalódhat, ahogy bennünk sem! Amennyiben kérdése merülne fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Www.hungarometal.hu – Magyar minőségi szendvicspanel gyártói áron

#szendvicspanel #trapézlemez #cserepeslemez #hungarometal

0 vélemény

Írja meg véleményét

Email címe nem fog megjelenni.