top of page
Ginop - Zala Metal.jpg

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01507

Projekt megnevezése: Zala Metál Kft. komplex technológiai fejlesztése

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01507

Kedvezményezett: Zala Metál Korlátolt Felelősségű Társaság

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 69 299 043 Ft

A finanszírozás típusa: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022. március 16.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2023. április 30.


Projekt bemutatása
Elindult a Zala Metál Kft. komplex technológiai fejlesztése, melyre több mint 69 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A Zala Metál Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01507 azonosító számmal 69,3 millió forintos európai uniós támogatást nyert a komlói telephelyének komplex fejlesztésére.


A Zala Metál Kft. 2016 júniusában kezdte el működését az első értékesítési telephelyén, Zalaegerszegen. Profiljuk a lakossági és ipari körben használatos különböző szendvicspanelek, trapézlemezek, cserepeslemezek forgalmazása. Középtávú célként került kitűzésre a Dunántúl északi térségének lefedése értékesítési területként. Hosszútávú cél, hogy a termékek bizonyos része saját gyártású termékekként jelenjenek meg, ezzel is erősítve a piaci jelenlétet és a beszállítóktól való függés csökkenését. A kezdeti sikereket követően megnyitásra került a szombathelyi és vértesszőlősi, majd 2020 augusztusában pedig a székesfehérvári telephely, ahol szintén értékesítési pontot létrehozva szélesedett a cég kereskedelmi tevékenysége. A 2020-as évre a Vállalkozás kereskedelmi tevékenysége is bővült, így már szigetelő anyagok, csatornarendszerek, ipari ragasztó és tömítő anyagok forgalmazásával is foglalkoznak. Céljuk továbbra is a minél nagyobb értékesítési volumen és piaci részesedés elérése, melynek érdekében további bővítéseket terveztek.


A bővítési terv eredményeként jelen uniós támogatásnak köszönhetően a legújabb komlói 4000nm-es telephelyen egy zöldmezős beruházásként 320nm-es gyártócsarnok épül, ahol szintén a támogatásnak köszönhetően lemeztekercsek tárolásához, táblásításához, hasításához, élhajlításához szükséges gépek, berendezések kerülnek telepítésre. A csarnokba tervezett irodai részben pedig a teljes termékpaletta értékesítése üzemel majd. 


A Vállalkozás fontosnak tartja ökológiai lábnyomának csökkentését, ezért a fejlesztés során telepítésre kerül egy 7,12 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer, amellyel a gyártási-termelési folyamatok villamosenergia szükségletének egy részét tudják majd fedezni. A fejlesztés során korszerű vállalati információtechnológiai fejlesztés keretében bevezetésre kerül egy vállalatirányitási rendszer, amely magában foglalja az értékesítési területet, gyártásirányitási rendszert és egy webáruház kialakítását.


A támogatásnak köszönhetően a gépek beszerzését követően a tervek szerint azonnal 3-4 új munkahely teremtődik, majd a termelés és értékesítés bővülésével további 2-3 fő foglalkoztatása tervezett. 
Mind az épület felépítése, mind pedig a szükséges gépek vezérlése teljesen zöldmezős beruházás, mely hűen tükrözi a tulajdonosi és cégvezetési szemléletet.


A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Sajtóközlemény

 

2022. március 16.
 

bottom of page