top of page

TERMÉKEK - TEHERHORDÓ TRAPÉZLEMEZEK

teherhordó trapézlemez hungarometál

Teherhordó trapézlemez

A teherhordó trapézlemezek tűzihorganyzott acéllemezek görgősoros hidegalakításával készülnek. Jellemzően nemcsak önhordó acélszerkezetek, hanem bennmaradó zsaluzatként, vagy nagyobb fesztávok áthidalására is nyújtanak megoldást. 

A teherhordó trapézlemezek tűzihorganyzott acéllemezek görgősoros hidegalakításával készülnek. Jellemzően nemcsak önhordó acélszerkezetek, hanem bennmaradó zsaluzatként, vagy nagyobb fesztávok áthidalására is nyújtanak megoldást. Ennek köszönhetően vastagabb (0,75mm-es, 0,80mm, 0,88mm, 1,00mm-es illetve 1,25mm-es) lemezekből kerülnek gyártásra. A kivitelezés során a teherhordó trapézlemezek „pozitív”, vagy „negatív” elhelyezése lehetséges, attól függően, hogy a szükséges keresztmetszetnek milyen arányban kell betont tartalmaznia.

A rögzítést követően elhelyezik a betonacél szerelvényeket, majd kiöntik betonnal. A beton megszilárdulását követően ugyan a tartószerkezeti tervezők többnyire nem számolnak vele, de az így kialakult öszvérszerkezetben további teherbírási tartalékok keletkeznek.
Az MSZ EN 508-1:2013 hidegen hajlított profillemezekről szóló szabványban leírtaknak minden trapézlemez termék eleget tesz, de a teherhordó trapézlemeze teherbíró szerepük miatt az MSZ EN 1090-2:2008+A1:2011 „Acélszerkezetek műszaki követelményei” című szabványban leírtaknak is eleget tesznek.

Profilmagasság szerint megkülönböztetjük a 75mm-es, 137mm-es és 153mm-es profillemezeket. Az adott épület tartószerkezeti tervezője határozza meg a legnagyobb mértékadó terheket, amihez kiválasztja az ideális profillemezt azok terhelési táblázatából. A gyártás itt a lemezek vastagsága miatt az általános felhasználású trapézlemez gépsornál néhány méterrel hosszabb gépsoron történik.

Gyártásellenőrzés és teljesítménynyilatkozat

A teherhordó trapézlemezeink minőségét az ÉMI Nonprofit Kft. által auditált gyártásellenőrzési rendszerrel biztosítjuk, így minden elsőosztályú teherhordó trapézlemezünk rendelkezik teljesítménynyilatkozattal. A teljesítménynyilatkozat feljogosít minket a CE jelölés alkalmazására.

#teherhordótrapézlemez #trapézlemez #75östrapézlemez #137estrapézlemez #153astrapézlemez

TERMÉKKÖREINK

TELEPHELYEINK

bottom of page