top of page

PIR habos oldalpanel normál csatlakozzásal

 PIR habos szendvicspanel normál csatlakozással oldalfalra

TERMÉK PARAMÉTEREK:

Teljes szélesség: 1025mm, 1155mm

Hasznos szélesség: 1000mm, 1130mm

Hosszúság: Igény szerint

Panel vastagság:  40mm, 60mm, 80mm, 100mm, 120mm, 150mm, 200mm

Szigetelő mag: PIR hab

Éghetőségi osztály: B - s2, d0

Tűzállósági határérték: 40mm NPD, 60mm REI15, 80mm REI20, RE30, 100mm -120mm REI30

Akár famintás kivitelben is:

dió, aranytölgy, mézéger, fenyő

PIR habos oldalpanel normál csatlakozással termékleírás

Egyre inkább kedvelt szendvicspanel a PIR töltetű panel, üzemcsarnokok, gazdasági és ipari épületek oldal vagy tetőfedésére. Kiváló hőszigetelő képességű hosszú élettartamú panel, melynek pontos csatlakozása egyszerű építkezést tesz lehetővé. Külső acéllemez borítás színes acéllemezből is elérhető, így kíválón a cég arculatához szabható egy üzemcsarnok, vagy ipari épület kinézete.

A PIR töltetű panel magnak és az azzal egybeépített fegyverzetnek köszönhetően hőhíd kialakulása nem lehetséges.

A PIR töltet a PUR továbbfejlesztett változata, mely kifejlesztése az egyre jobban szigorodó tűzvédelmi előírások miatt vált szükségessé. A PIR hab egy poliuretán hab, molekulaszerkezete zárt cellákat alkot, így az esetlegesen kialakuló tűzterheléssel szemben sokkal ellenállóbb. Nyílt láng hatására egy fekete oxid réteg képződik a habon, ami elzárja a belső részeket az oxigéntől, akadályozva ezzel az égést.

A PIR szendvicspanel mechanikai tulajdonságai jóval kedvezőbbek az elődeinél. A hab sűrűsége 38-41 kg/m3, tűzállósági határértéke eléri a 30 percet és B-s2-d0 tűzállósági osztályba tartozik. Ez abesorolás a legtöbb épületnél teljesíti tűzvédelmi előírosat.


Hőtechnikai tulajdonságai is kiválóak, hővezetési tényezője 0,021 W/(m*K) mely közel duplája az EPS, vagy MW szendvicspanelokéhoz képest.

PIR habos szendvicspanel normál csatlakozással oldalfalra 

A PUR szendvicspanelt könnyűszerkezetes épületek és csarnokok oldalfalához, térelválasztó falakhoz széles méretválasztékkal gyártjuk. Az oldalfalhoz a szendvicspanel vízszintesen és függőlegesen egyaránt felrakható.

Dokumentumok

bottom of page