top of page

PIR habos oldalpanel rejtett csatlakozzásal

 PIR habos szendvicspanel rejtett csatlakozással oldalfalra

TERMÉK PARAMÉTEREK:

Teljes szélesség: 1100mm

Hasznos szélesség: 1050mm

Hosszúság: Igény szerint

Panel vastagság: 50mm 60mm, 80mm, 100mm, 120mm

Szigetelő mag: PIR hab

Éghetőségi osztály: B - s2,d0

Tűzállósági határérték: 50mm NPD - 60mm EI15, E20 - 80mm EI20, E30 - 100mm-120mm EI30

PIR habos oldalpanel rejtett csatlakozással termékleírás

Egyre inkább kedvelt szendvicspanel a PIR töltetű panel, üzemcsarnokok, gazdasági és ipari épületek oldal vagy tetőfedésére. Kiváló hőszigetelő képességű hosszú élettartamú panel, melynek pontos csatlakozása egyszerű építkezést tesz lehetővé. Külső acéllemez borítás színes acéllemezből is elérhető, így kíválón a cég arculatához szabható egy üzemcsarnok, vagy ipari épület kinézete.

A PIR töltetű panel magnak és az azzal egybeépített fegyverzetnek köszönhetően hőhíd kialakulása nem lehetséges.

A PIR töltet a PUR továbbfejlesztett változata, mely kifejlesztése az egyre jobban szigorodó tűzvédelmi előírások miatt vált szükségessé. A PIR hab egy poliuretán hab, molekulaszerkezete zárt cellákat alkot, így az esetlegesen kialakuló tűzterheléssel szemben sokkal ellenállóbb. Nyílt láng hatására egy fekete oxid réteg képződik a habon, ami elzárja a belső részeket az oxigéntől, akadályozva ezzel az égést.

A PIR szendvicspanel mechanikai tulajdonságai jóval kedvezőbbek az elődeinél. A hab sűrűsége 38-41 kg/m3, tűzállósági határértéke eléri a 30 percet és B-s2-d0 tűzállósági osztályba tartozik. Ez abesorolás a legtöbb épületnél teljesíti tűzvédelmi előírosat.


Hőtechnikai tulajdonságai is kiválóak, hővezetési tényezője 0,021 W/(m*K) mely közel duplája az EPS, vagy MW szendvicspanelokéhoz képest.

PIR habos szendvicspanel rejtett csatlakozással oldalfalra 

A PUR szendvicspanelt könnyűszerkezetes épületek és csarnokok oldalfalához, térelválasztó falakhoz széles méretválasztékkal gyártjuk. Az oldalfalhoz a szendvicspanel vízszintesen és függőlegesen egyaránt felrakható.

Dokumentumok

bottom of page